Home Voorgerechten Soepjes Wortelsoep met specerijen

Wortelsoep met specerijen

door  Janny Akkerman


ingrediënten

700 gram winterpeen, in plakjes
2 eetl olijfolie en iets extra
1 theel gemalen komijn
1 theel gemalen korianderzaad
beetje chilipeper
beetje zeezout
125 ml groentenbouillon (van blokje)
2 eetl verse in reepjes gesneden koriander
turks brood (pide) in repen
bakplaat bekleed met bakpapier


bereiding

verwarm de oven voor op 200 graden
schep de plakjes wortel op de bakplaat om met de olie en de specerijen. strooi er chilipeper naar smaak over en een beetje zeezout.
rooster de wortel in 30 minuten zacht. (de randen beginnen dan te karameliseren)
doe de wortel en de bouillon in een pan en breng het aan de kook.
pan van het vuur halen en dan pureren met de staafmixer.
breng op smaak met zout (of voor de pittige smaak..chilipeper).
schep de soep in kommetjes, schenk er nog een heel klein scheutje olijfolie in en bestrooi met de koriander.
geef er het brood (pide) bij. (eventueel kan er ook wat kruidenboter op het brood)

Reageer

mentale dieet plan