Home Voorgerechten Soepjes Vietnamese noedelsoep

Vietnamese noedelsoep

door  Janny Akkerman

ingrediënten,

bosje lenteuitjes
1 kippenbouillontablet
rijstnoedels
1 gerookte kipfilet
paar takjes verse koriander
halve rode peper
halve tot 1 eetl bruine suiker
halve limoen

bereiding

snijd de helft van de lenteuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
7 dl water en bouillontablet aan de kook brengen.
kook de lenteui in ongeveer 4 minuten beetgaar en schep ze dan uit de pan.
kook wat noedels gaar (zie verpakking) in de boullion.
schep ze daarna in twee ruime kommen. snijd de rest van de lenteuitjes in dunne ringetjes , snijd de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn. verwijder de pitjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
voeg koriander en peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap van de limoen.
leg de stukjes kip en de lenteui op de noedels.
schenk de bouillon erover en klaar is deze heerlijke soep.

Reageer

mentale dieet plan