Home Voorgerechten Salades Sla met geitenkaasje, tijm en amandelen

Sla met geitenkaasje, tijm en amandelen

door  Janny Akkerman

  • ingrediënten

    400 gram geitenkaas
    100 gram geschaafde amandelen
    2 losgeklopte eieren
    4 eetl slagroom
    2 eetl verse tijmblaadjes
    versgemalen peper en zout
    1 appel in dunne plakjes(zonder klokhuis)
    gemengde sla en 4 eetl dressing



bereiding

verdeel de geitenkaas in 4 of 8 gelijke rondjes en kruid ze met versgemalen peper en zout
zet ze in een licht beboterde ovenschaal.
vermeng de room met het losgeklopte ei, amandelen en tijmblaadjes.
schep dit mengsel over de kaasjes en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 7 minuten goudbruin.
in de tussentijd de appelen met wat boter goudbruin bakken.
de gemengde ssalade aanmaken met een lekkere dressing (ik gebruik een balsamico-dressing) en over de borden verdelen. de appelplakken in het midden plaatsen
hierop de kaasjes direct uit de oven scheppen en onmiddelijk serveren.



dit recept komt uit het boekje  AAN TAFEL met vrienden.

Reageer

mentale dieet plan