Home Voorgerechten Salades rijstsalade met tonijn

rijstsalade met tonijn

door  Janny Akkerman
vooraf een simpel soepje en dan deze lekkere salade vooraf een simpel soepje en dan deze lekkere salade

ingrediënten"

 

300 gram basmatirijst

500 gram sperciebonen

3 eieren

3 el zongedroogde tomaten

1 zak tonijn & dressing olijven en basilicum (John West)

1 teen geperste knoflook

1 rode ui, in halve ringen

1 bakje basilicum

bereiding

 

kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

halveer de punt de bonen en kook beetgaar

spoel af (koud water) en laat uitlekken

kook de eieren in 7 minuten . laat schrikken onder koud water en pel en snijd elk ei in vier partjes

snijd de tomaat in reepjes

roer de rijst los met een vork en laat afkoelen

meng de inhoud van het zakje tonijn met dressing door de rijst, tomaat en knoflook ,

 sperciebonen, ui en het basilicum toevoegen en breng op smaak met peper en zout.

garneer met de partjes ei.

 

TIP

ik heb er nog klein gesneden tijm en rozemarijn en een handjevol gesneden bosui aan toegevoegd

Reageer

mentale dieet plan