Home Voorgerechten Salades rijstsalade met kip en walnoten

rijstsalade met kip en walnoten

door  Janny Akkerman

ingrediënten

meergranen (of zilvervlies) rijst , 100 gram
150  gram gerookte kipfilet (in blokjes)
zout en versgemalen peper,
4 bosuitjes, in ringetjes
3 eetl. fijngehakte peterselie (of uit een potje)
60 gram fijngehakte walnoten
2 eetl citroensap,
2 eetl walnotenolie
2 eetl zure room

bereiding

kook de rijst gaar
schep de rijst in een kom en meng de kip, uiringetjes, 2 eetl peterselie en driekwart van de walnoten erdoor
laat de rijst afkoelen tot lauwwarm
meng het citroensap met de walnotenolie, zure room en zout en peper op smaak tot een dressing
schep de dressing door de salade
garneer de salade met de rest van de peterselie en de walnoten.

dit gerecht kan als voor-of hoofdgerecht.
met stokbrood en kruidenboter bijvoorbeeld.

Reageer

mentale dieet plan