Home Voorgerechten Salades avocado-rosbiefsalade met wasabi-dressing

avocado-rosbiefsalade met wasabi-dressing

door  Janny Akkerman

ingrediënten

1 el sesamzaad

2 sneetjes boerenbrood (of gewoon bruinbrood)

3 el olie

1 komkommer

400 gram wortels

1 avocado

3 el limoensap

100 ml magere yoghurt

1 tl wasabipasta

1 scheutje sojasaus

zout en peper

100 gram rosbief (gesneden) 1/4 bakje tuinkers

 

bereiding

 

rooster het sesamzaad even in een droge pan..uit de pan nemen

snijd het brood in blokjes . verhit 1 el olie in de pan en bak de stukjes brood in 3 minuten knapperig.

laat uitlekken op keukenpapier.

maak de komkommer schoon en halveer in de lengte . verwijder met een theelepel de zaadlijsten en rasp de komkommer fijn.

was en rasp de wortels. knijp de komkommer een beetje uit. schil en pit verwijderen van de avocado en snijd in dunne plakken.

druppel 1 el limoensap erover.

roer de yoghurt, 2 el limoensap, scheutje ketjap, en wasabi door elkaar.

klop 2 el olie erdoor..breng op smaak met zout en peper en wil je het wat zoeter doe dan een schepje suiker erdoor.

meng de komkommer en de wortels met de helft van de dressing.

leg de avocadoplakjes in waaiervorm op het bord.leg de wortel/komkommersalade, de rosbief (eventueel in stukjes knippen) en broodblokjes erbij.

bestrooi met sesamzaad en druppel de rest van de dressing er overheen.

knip de tuinkers van het bedje en strooi over de salade.

 

lekker met een soepje...eet smakelijk

Meer recepten in deze categorie: « rijstsalade met tonijn

Reageer

mentale dieet plan