Home Voorgerechten Salades Aspergesalade met ei, beenham en rucola

Aspergesalade met ei, beenham en rucola

door  Janny Akkerman
asperges asperges

Ingrediënten:

  • asperges
  • zout en peper,
  • 1 zakje rucola,
  • 2 pruimtomaten, in stukjes,
  • 3 eetl appelazijn,
  • 2 theel.suiker,
  • 9 eetl. noten-of olijfolie
  • een aantal plakken dunne beenham,
  • 4 eieren, gekookt, gepeld en in stukjes,
  • 2 rode uitjes, in grote ringen gesneden.


Bereiding:

Maak de asperges schoon, verwijder de harde onderkant en schil ze dun.
Kook ze in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Pureer voor de dressing: 1/4 van de rucola met 1/4 van de tomaat, de azijn, de suiker, wat zout en peper en de olie.
Leg de ham golvend op vier grote borden.
Strooi de rest van de rucola erover en leg de asperges erop.
Strooi het ei, de ui en de tomaat erover en besprenkel de salade met de dressing.
Lekker met stokbrood.

tip: ikzelf eet dit gerecht met gebakken aardappeltjes als hoofdgerecht, mmm... heerlijk!
Je kunt ook asperges uit blik doen, voor het gemak!

Meer recepten in deze categorie: « Pittige tonijnsalade Zomerse salade »

1 Reactie

  • Reactie link Jeannie vrijdag 06 mei 2011 06:13 geplaatst door Jeannie

    Dit is heerlijk. Vorig jaar gemaakt op de familiedag en supergoede reacties !!!

    Een echte aanrader.

Reageer

mentale dieet plan