Home Voorgerechten Overige voorgerechten Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

door  Janny Akkerman

INGREDIENTEN

  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetl gehakte bieslook
  • 250 gram garnalen
  • zout en versgemalen peper
  • 200 gram gerookte zalm (vismarine)
  • kerstomaatjes
  • veldsla of rucola
  • sprietjes bieslook


voor de saus

  • 125 gram crème frâiche
  • 1 theel mierikswortelpasta (potje)
  • 1 theel. honing
  • 2 eetl witte wijn


4 timbaaltjes, kommetjes of (plastic) koffiebekertjes
huishoudfolie

BEREIDING
roer de roomkaas met een garde los en schep de bieslook en de garnalen erdoor
breng op smaak met zout en peper. Bekleed de timbaaltjes met huishoudfolie.
snijd de zalm in stukjes en bekleed de timbaaltjes ermee.
verdeel de kaas -garnalenmassa over de timbaaltjes en druk de inhoud goed aan.
dek de timbaaltjes af en zet ze koel weg.

roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
stort de timbaaltjes op een bord, snijd de tomaatjes kruislings in
garneer de timbaaltjes met de tomaatjes, de veldsla (of rucola) en een paar sprietjes bieslook en serveer de saus erbij.

Reageer

mentale dieet plan