Home Voorgerechten Overige voorgerechten moderne tomaat-garnaal

moderne tomaat-garnaal

door  Janny Akkerman


ingrediƫnten

4 hardgekookte eieren
1 krop sla
200 gram grijze garnalen
peterselie
mayonaise
8 dl tomatenpassata
8 blaadjes gelatine
4 ringvormen van ongeveer 6 cm en bakplaat


bereiding

week de gelatineblaadjes in koud water.
warm de passata op een zacht vuurtje op. voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ze oplossen.
giet de vloeibare gelei op een stevige rechte (bak)plaat uit op en dikte van ongeveer 3 mm
zet in de koelkast en laat opstijven.
pluk de schoongemaakte kropsla in kleine stukjes.
pel de hardgekookte eieren , mix het eiwit en het geel afzonderlijk tot je een fijne korrel hebt. hou apart.
steek met de ringvorm 16 gelijke schijfjes tomatengelei uit.
Zet de cilinder in het midden van het bord en leg op de bodem een laagje tomatengelei.
leg daarop plukjes sla en bedek met een tweede laagje tomatengelei.
verdeel hierop een laagje garnalen, kruid met peper en zout.
bedek met een volgend laagje gelei en plukjes sla .eindig met een laatste laagje gelei.
serveer rond het torentje enkele peterselieplukjes, dotjes mayo en gekook ei.

Reageer

mentale dieet plan