honingmuffins met aardbeiensalsa

door  Janny Akkerman

ingrediënten

 

 

boter of olie om in te vetten

175 gram zelfrijzend bakmeel

klein theelepeltje zout

50 gram vloeibare honing

40 gram bruine suiker

50 gram gesmolten boter

150 ml griekse yoghurt

raspsel van 1 sinaasappel

warme honing om te glaceren

SALSA:

aardbeien

2 el vloeibare honing

2 el sinaasappelsap

bereiding

 

verwarm de oven voor op 200 graden

vet een muffinplaat met 6 holtes in

zeef het meel met het zout boven een kom en meng er de honing,

suiker, boter, het ei, de yoghurt en het sinaasappelraspsel door

schep het beslag in de vormpjes en bak ze 20 minuten in de oven, of tot ze

goudbruin, stevig en mooi uitgerezen zijn.

maak intussen de salsa door de aardbeien in stukjes te snijden en

de honing en sinaasappelsap erdoor te roeren.

eet smakelijk!

Meer kookfratsen van Janny Akkerman

terug naar boven