Home Hoofdgerechten Vlees, wild en gevogelte Kip uit Jamaica

Kip uit Jamaica

door  Janny Akkerman

  • ingrediënten

    4 kipkarbonades of drumsticks

    voor de marinade :
    1 theel chilipoeder
    1 theel kaneelpoeder
    1 theel gedroogde tijm
    1/4 theel versgemalen nootmuskaat
    1/2 eetl donkere basterdsuiker
    2 geperste tenen knoflook
    2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
    2 eetl limoen of citroensap
    3 eetl (arachide)olie
    zout en versgemalen peper en nog een beetje olie.

  • bereiding

    snijd de kip hier en daar in met een scherp mes
    meng alle ingrediënten voor de marinade tot een pasta.
    wrijf de kip helemaal in met de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 3 uren marineren.

    verwarm de oven voor op 200 graden of verwarm de ovengrill.
    leg de kipdelen naast elkaar in een ovenschaal of op de bakplaat.
    strijk er nog een beetje extra olie over en rooster de kip (in het midden van de oven) 25-30 minuten totdat ze gaar is.
    keer de kip regelmatig om.
    serveer het gerecht bij de rijst.
    wil je het recept pittiger, voeg dan 1 theel sambal bij de marinade.

Reageer

mentale dieet plan