Home Hoofdgerechten Vlees, wild en gevogelte kalkoengoulash

kalkoengoulash

door  Janny Akkerman

ingrediënten voor 4 personen

 

3 uien

4 tenen knofllook

2 grote rode paparika's

500 gram champignons

2 rozemarijntakjes

800 gram kalkoenborst 

3-4 eetl olijfolie

zout en peper

eventueel een beetje paprikapoeder

5 eetl sojasaus

en een half groentebouillonblokje 

bereiding

 

pel de uien, halveer ze en snijd in repen. pel de knoflooktenen

snijd de paprika's doormidden en snijd in blokjes

borstel de champignons schoon .

ris de naaldjes van de takjes rozemarijn

dep het vlees droog en snijd in blokjes

verhit 2 eetl olie in de braadpan. bak het vlees krachtig aan.

breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan

bak de knofllooktenen, de uien en de paprika in het hete bakvet al roerend kort

breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder

voeg de rozemarijn toe en voeg het vlees en de champignons toe.

blus af met 375 ml water en de sojasaus, breng aan de kook en voeg het halve bouillonblokje toe.

 

laat ongeveer een kwartiertje smoren.

lekker met rijst. 

Meer recepten in deze categorie: « gehaktbrood met noten

Reageer

mentale dieet plan