Home Hoofdgerechten Visgerechten Viscurry met gember en koriander

Viscurry met gember en koriander

door  Janny Akkerman

  • Ingrediënten:

    2 sjalotten
    2 rode pepers
    1 teen knoflook
    verse geraspte gemberwortel
    1 zakje verse koriander. grof gehakt
    1/2 theel. gemalen komijn
    2 eetl. zoete chilisaus
    1 eetl. limoensap
    3 eetl. olie
    200 ml. kokosmelk
    1of 2 eetl. thaise vissaus
    600 gram kabeljauwfilet en een keukenmachine of vijzel

  • Bereiding

    in de keukenmachine (of vijzel) sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta malen.
    in wok currypasta in olie 4 minuten zachtjes bakken.
    kokosmelk erdoor roeren en 1 minuut meewarmen.
    curry op smaak brengen met vissaus.
    kabeljauw in vier gelijke stukken snijden en in currysaus leggen.
    vis in 6 minuten gaar laten worden, halverwege voorzichtig keren.
    lekker met witte rijst en chinese kool.

Reageer

mentale dieet plan