Home Hoofdgerechten Vegetarische gerechten paddenstoelenterrine

paddenstoelenterrine

door  Janny Akkerman

ingrediënten


50 gram boter
400 gram paddenstoelenmelange, in plakken
1 teen knoflook, fijngesneden
2 el japanse sojasaus
50 gram amandelen
2 eieren
100 gram oude kaas, geraspt
2 el (platte) peterselie, fijngesneden en een ovenschaal, ingevet. (750 ml ovenschaal)         

bereiding

verhit de boter in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de paddenstoelen met de knoflook, breng ze op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper en bak nog even op hoog vuur tot alle vocht verdampt is.
hak de amandelen in grove stukjes
verwarm de oven op 200 graden
meng de paddenstoelen in een grote schaal met de amandelen, eieren en oude kaas en doe het geheel over in het ovenschaaltje.
bak de paddenstoelenterrine in 30 minuten gaar, neem hem uit de oven en laat hem afkoelen.

snijd de terrine in blokjes en bestrooi hem met de peterselie.
lekker met getoast grof bruinbrood en zoute roomboter.


met een soepje erbij heb je een complete maaltijd.           

Meer recepten in deze categorie: « Brie-notentaartje noodles in ei »

Reageer

mentale dieet plan