Home Hoofdgerechten Vegetarische gerechten Wortel-pesto-lasagne

Wortel-pesto-lasagne

door  Barry
  • een pot groene pesto (of maak zelf een lekkere pesto)
  • 400 gram geraspte kaas (belegen)
  • lasagnebladen
  • Bekertje creme fraiche
  • 250 gram worteltjes

Rasp de wortels met de hand of in de keukenmachine. Voorkoken is niet nodig. Schep de creme fraiche, de kaas en de hele pot pesto door de wortelrasp. Voeg eventueel wat peper toe, zout is misschien niet nodig ivm de zoutheid van de pesto!

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagnebladen. Giet een laag wortel-pestovulling erop. Bedek die laag met lasagnebladen. Voeg nog een laag vulling toe, dek die weer af en sluit af met een lekkere toplaag geraspte kaas.

Bak dit in een voorverwarmde oven zolang als op de verpakking van je lasagnebladen staat.

Tip: Als je een "bite" wilt toevoegen, strooi dan voor het bakken wat walnoten of geplette amandelen over de toplaag van je lasagne.

1 Reactie

  • Reactie link Janny Akkerman zondag 15 mei 2011 20:47 geplaatst door Janny Akkerman

    ik heb de lasagne gemaakt met geruld rundergehakt erdoor en een klein gesneden paprikaatje. combineert goed met de wortel en het was heeeeeerlijk!!

Reageer

mentale dieet plan