Home Hoofdgerechten Quiches en ovenschotels uienpastei

uienpastei

door  Janny Akkerman
uienpastei uienpastei


ingrediënten

250 gram bladerdeeg
bloem voor het bestuiven
3 el boter
75 gram bacon, fijngehakt
700 gram uien, in dunne ringen
3 eieren, losgeklopt
50 gram verse parmezaanse kaas, geraspt (mag ook een zakje geraspte kaas )
1 theel gedroogde salie
zout en peper
en ik heb zelf door het eimengsel een half bakje zure room gedaan .
en tevens heb ik wat champignons meegebakken met de ui.
(eventueel ook nog wat paprikapoeder toevoegen)

Bereiding:

rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bedek hiermee de bodem van een springvorm (24 cm)
prik met een vork gaatjes in het deeg en leg het 30 minuten in de koelkast.
verwarm ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bacon en de ui toe en bak ze op middelhoog vuur in 25 minuten zacht.
voeg 1 eetl water toe zodra de ui begint te kleuren.
voeg de losgeklopte eieren, de kaas, de salie en zout en peper toe aan het uienmengsel. meng alles goed.
schep het uienmengsel in de springvorm.
bak de pastei 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden of tot de vulling net gaar en de bovenkant knapperig en goudbruin is.
laat de pastei in de vorm een beetje afkoelen.
je kunt de pastei warm of koud serveren.

Tip: vegetarisch: vervang de bacon door dezelfde hoeveelheid paddestoelen.

Meer recepten in deze categorie: « Koolschotel flammenkuche uit de Elzas »

Reageer

mentale dieet plan