Home Hoofdgerechten Quiches en ovenschotels sjalottentaart

sjalottentaart

door  Janny Akkerman

ingrediënten

75 gram boter
1 el honing
400 gram sjalotten
100 ml zoete port, 1 eetl  basilicumazijn
4 tot 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 takjes tijm (of oregano)
100 gram zachte geitenkaas
taartvorm van ongeveer 22 cm doorsnee

bereiding

verwarm de boter met de honing en laat hierin de sjalotten met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten smoren.
voeg de port en balsamico toe en laat dit op hoog vuur inkoken tot de sjalotten stroperig en donker zijn.
verwarm intussen de oven op 200 graden.
leg de plakjes bladerdeeg opelkaar en rol deze uit tot een lap, ietsje groter dan de taartvorm en laat de randen overhangen.
verdeel de sjalotten, tijm, en verkruimel de kaas erover.
vouw de randen van het deeg naar binnen.
bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en krokant.
laat iets afkoelen en snijd de taart dan in punten.

lekker met een groene salade.
de geitenkaas kan vervangen worden door blauwe kaas.

Reageer

mentale dieet plan