Home Hoofdgerechten Quiches en ovenschotels pompoentaart met kaas

pompoentaart met kaas

door  Janny Akkerman

ingrediënten

 

 375 gram diepvriesbladerdeeg

25 gram ongezouten boter

1 ui, in ringen

1/2 boter of flespompoen, geschild en in blokjes van 1 1/2 cm

1 el donkere basterdsuiker

2 tl balsamicoazijn

2 eieren, licht geklopt en 1 ei geklopt voor het bestrijken

100 ml slagroom

120 gram belegen kaas, geraspt

2 1/2 el geraspte parmezaanse kaas en een beetje extra belegen geraspte kaas (of cheddar)

en gefrituurde salieblaadjes 

bereiding

 

ontdooi het bladerdeeg

leg de lapjes deeg overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat

en snij in een cirkel van ongeveer 30 cm.

verhit de olie en boter in een grote koekenpan en bak de ui op laag vuur 5 minuten.

voeg de pompoen toe en roerbak 2 tot 3 minuten. voeg 125 ml water toe en breng zachtjes aan de kook.

ongeveer 20 minuten of tot de pompoen zacht is.

roer de suiker en de balsamicoazijn erdoor en laat afkoelen

doe het afgekoelde pompoenmengsel in een kom, voeg de eieren en de room toe en breng op smaak met zout en peper.

roer de helft van de geraspte belegen kaas erdoor, strooi de rest over het deeg, maar laat een rand van 2 cm vrij

vul het midden van het deeg met het pompoenmengsel, vouw de rand naar binnen en druk het deeg een beetje plat.

bestrijk de deegrand met het ei en bestrooi met parmezaanse kaas.

bak 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden of tot het deeg goudbruin is.

garneer eventueel met de baadjes salie. 

 

Meer recepten in deze categorie: « gratin van aardappel, appel en salie

Reageer

mentale dieet plan