Home Hoofdgerechten Quiches en ovenschotels Pittige uientaart

Pittige uientaart

door  Janny Akkerman


ingrediënten

6 plakjes deeg voor hartige taart
4 grote uien
2 eetl olie
1 duopakje hamreepjes
4 eetl. milde indiase kruidenpasta mild (pot patak's)
4 eieren
1 dl slagroom
100 gram gemalen belegen kaas.

bereiding

deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
uien pellen en in halve ringen snijden.
in braadpan olie verhitten.
uien ongeveer 4 minuten bakken. Ham en currypasta toevoegen en even meebakken
eieren loskloppen met slagroom en kaas.
taartvorm invetten (springvorm) en bekleden met deeg.
uimengsel erover verdelen. Eimengsel erover gieten.
taart in midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
lekker met een salade.

Reageer

mentale dieet plan