Home Hoofdgerechten Quiches en ovenschotels paddestoelentaartjes

paddestoelentaartjes

door  Janny Akkerman


ingrediënten"

4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
125 ml crème fraîche of zure room
1 1/2 eetl custardpoeder
zout en peper
champignons (kastanje of gewone)
2 tot 3 eetl notenolie
1 eetl fijngesneden provencaalse kruiden.
of andere kruiden naar smaak.

 bereiding

verwarm de oven voor op 200 graden
laat het deeg ontdooien
halveer de plakjes en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
roer de room los met de custardpoeder, 1/2 theel zout en peper.
strijk de room over het bladerdeeg uit en laat een centimeter van de rand vrij.
veeg de chapignons schoon (borsteltje) en snij in dikke plakken.
leg ze dakpansgewijs op het deeg.
bestrijk de champignons royaal met olie en bestrooi ze met de kruiden en zout en peper (naar smaak)
20 tot 25 minuten in de oven bakken.

lekker met een groene (rucola)salade en een bordje soep.

Reageer

mentale dieet plan