Home Hoofdgerechten Quiches en ovenschotels flammenkuche uit de Elzas

flammenkuche uit de Elzas

door  Janny Akkerman


ingrediƫnten:

1 ui
100 gram ontbijtspek, in blokjes
2 knoflookteentjes
1 blikje pizzadeeg
bloem voor het uitrollen
150 gram mon chou
(versgemalen) peper


bereiding:

verhit de oven tot 230 graden
pel de ui en snijd hem in dunne ringen
bak de spekblokjes in een droge koekenpan zachtjes in ongeveer 4 minuten krokant uit.
pers de knoflook erboven uit en voeg de uienringen toe.
bak het geheel nog 1 minuut en haal dan de pan van het vuur.
snijd het pizzadeeg in vier stukken en rol ze elk, op een met bloem bestoven werkplek, zeer dun uit.
leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen losjes om.
bestrijk de stukken deeg met de Mon Chou, verdeel het ui-spekmengsel erover en voeg wat peper toe.
bak de taart in het midden van de oven in ca 10 minuten knapperig en gaar.
erbij....een lekker groen salade.

Meer recepten in deze categorie: « uienpastei paddestoelentaartjes »

Reageer

mentale dieet plan