Home Hoofdgerechten Quiches en ovenschotels Quiche met brie, kip en avocado

Quiche met brie, kip en avocado

door  Janny Akkerman

ingrediënten

1 rol kant en klaar bladerdeeg
2 kipfilets, in reepjes
1 grote avocado, geschild, ontpit en in stukjes
250 gram brie, in plakjes
1/2 ui, gesnipperd
4 grote eieren
150 gram room
handjevol citroentijm, alleen blaadjes gebruiken
rasp van een citroen
citroensap
 1el olijfolie
zwarte peper en zout

bereiding

verwarm de oven voor op 200 graden
vet de taartvorm in met boter (28 cm doorsnee)en leg het deeg erin
laat het deeg 1cm boven de rand uitkomenen snij de rest van het deeg weg
meng de kipreepjes met de olijfolie en rooster ze in een grillpan.
laat afkoelen
klop de eieren los met de room
verdeel de ui over de taartbodem , leg daarop de kipreepjes en 
vervolgens de avocado. Besprenkel met een beetje citroensap, bestrooi met zout
en zwarte peper.
giet het eimengsel erover en werk af met plakjes brie en 
bestrooi met de tijm
bak de quiche in ongeveer 25 minuten in de hete oven tot hij nooi goudbruin en gaar is.
serveer met een frisse salade.

Reageer

mentale dieet plan