Home Hoofdgerechten Pasta en pizza vreemde combi, maar zo lekker!!! spaghetti met walnoot en peer.

vreemde combi, maar zo lekker!!! spaghetti met walnoot en peer.

door  Janny Akkerman

ingrediënten

 

spaghetti

2 rijpe peren, geschild en in plakjes

1,5 dl groentenbouillon

flinke scheut witte droge wijn

2 el boter

1 el olijfolie

in rode ui, in stukjes

1 uitgeperst teentje knoflook

60 gram halve walnoten

flinke eetlepel gehakte kruiden (oregano, tijm enz,)

1 el citroensap

geraspte kaas

zout en peper

bereiding

 

kook de pasta beetgaar en houd warm

doe intussen de peren in een pan met bouillon en de wijn

pocheer de peren 10 minuten of tot ze zacht zijn.

haal de peren voorzichtig uit de pan en houd ze warm.

bewaar het kookvocht

verwarm de boter en olie in een pan en fruit hierin de uien knoflook 3 minuten.

roer de walnoot en kruiden en citroensap erdoor.

voeg de peer en 4 eetl van het kookvocht toe.

strooi de kaas boven het gerecht en laat al voorzichtig roerende de kaas smelten

(je kunt eventuieel parmezaanse kaas nemen)

voeg de pasta toe en roer voorzichtig door en garneer met wat verse kruiden.

 

TIP: zelf heb ik nog gebakken magere spekjes toegevoegd en een tomatensalade.

wil je meer "groen"in het gerecht.....voeg wat gesneden bosuitjes toe.

eet smakelijk!!

Meer recepten in deze categorie: « tagliatelle met witlof en champignons

Reageer

mentale dieet plan