Home Hoofdgerechten Pasta en pizza tagliatelle met witlof en champignons

tagliatelle met witlof en champignons

door  Janny Akkerman

ingrediënten

 

300 gram tagliatelle

4 eetl olijfolie

1 duopak magere spekreepjes (250 gram)

1 fijngesneden teen knoflook

1 bakje kastanjechampignons

de champignons halveren

1 tl gedroogde oregano

400 gram witlof

1 bekertje crème fraîche (of zure room)

bereiding

 

kook de tagliatelle beetgaar.

verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de

spekreepjes 5 minuten. neem ze met een schuimspaan uit de pan,

bak de knoflook, champignons en oregano 4 minuten in het achtergebleven bakvet

snijd de onderkant van de witofstronken en snij de witlof in de lengte in vieren

verwijder de harde kern

voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 minuten.

doe de spekreepjes en de room erbij en verwarm op laag vuur.

breng op smaak met peper en zout.

schep het witlofmengsel over de pasta

en doe er eventueel wat fijngesneden peterselie overheen.

Reageer

mentale dieet plan