tagliatelle met witlof en champignons
door Janny Akkermaningrediënten
300 gram tagliatelle
4 eetl olijfolie
1 duopak magere spekreepjes (250 gram)
1 fijngesneden teen knoflook
1 bakje kastanjechampignons
de champignons halveren
1 tl gedroogde oregano
400 gram witlof
1 bekertje crème fraîche (of zure room)
bereiding
kook de tagliatelle beetgaar.
verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de
spekreepjes 5 minuten. neem ze met een schuimspaan uit de pan,
bak de knoflook, champignons en oregano 4 minuten in het achtergebleven bakvet
snijd de onderkant van de witofstronken en snij de witlof in de lengte in vieren
verwijder de harde kern
voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 minuten.
doe de spekreepjes en de room erbij en verwarm op laag vuur.
breng op smaak met peper en zout.
schep het witlofmengsel over de pasta
en doe er eventueel wat fijngesneden peterselie overheen.