Home Hoofdgerechten Pasta en pizza Spaghetti met gekarameliseerde ui en geitenkaas

Spaghetti met gekarameliseerde ui en geitenkaas

door  Janny Akkerman

ingrediënten

2 eetl olijfolie
500 gram rode uien, in dunne ringen
1 eetl bruine basterdsuiker
1 eetl balsamicoazijn
500 gram spaghetti
150 gram geitenkaas, verbrokkeld
75 gram walnoten, grof gehakt en licht geroosterd
1 eetl kleine kappertjes
2 eetl fijngehakte verse tijm.

bereiding

verhit de olie in een grote koekenpan.
fruit de uiringen 5 minuten op laag vuur, schep ze vaak om, ze mogen niet bruinen
voeg de suiker en azijn toe en smoor het mengsel 20 minuten tot het licht gekarameliseerd is.
kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water, en stort de pasta in een vergiet.
schep de pasta om met het uimengsel .
voeg de geitenkaas, de walnoten, kappertjes en tijm toe.
schep alles voorzichtig om zodat de kaas brokkelig blijft

zelf voeg ik ook nog een preitje toe aan het uimengsel.

Reageer

mentale dieet plan