Home Hoofdgerechten Overig en multi-culti Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

door  Janny Akkerman

ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 groene paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 75 gram groene olijven zonder pit
  • 1 blikje maïs
  • 100 gram feta
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • voor de dressing: 1 sjalotje, 2 tenen knoflook, 4 el. olijfolie, 1 el citroensap, 2 el rodewijnazijn, versgemalen peper, zout en 2 eetl.gehakte koriander of peterselie .

Bereiding:

kook de eieren hard. Afkoelen en in partjes snijden.
giet de tonijn af en haal deze los met een vork.
snijd de paprika, zonder zaadjes, in blokjes.
verdeel de uitjes in smalle ringen en de olijven in plakjes.
giet de maïs af , verkruimel de feta en halveer de tomaten.

meng de tonijn met de helft van de eieren, paprika, uitjes, olijven en maïs.
snipper voor de dressing het sjalotje en de knoflook en fruit deze in hete olijfolie. Schep, van de warmtebron af, de andere ingrediënten van de dressing erdoor.
spatel de lauwwarme dressing door de salade.
serveer de salade in een kom of op een schaal , bestrooid  met feta en gegarneerd met de halve tomaten en de rest van de eieren.
lekker met Turks brood of pitabrood

Meer recepten in deze categorie: Kokospannenkoeken! »

Reageer

mentale dieet plan