Home Hoofdgerechten Overig en multi-culti Broodje hete surinaamse kip
Fout
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 79

Broodje hete surinaamse kip

door 

3 kipfilets
3 rode pepers of 2 madame Jeanette pepers (fijngehakt)
2 uien (fijngehakt)
scheut ketjap
1 bouillonblokje (maggie of tuinkruiden)
6 tenen knoflook
een beetje kentjur kruiden (indien je het kan krijgen)
1 afgestreken eetlepel lichtbruine suikerĀ 
afbakbroodjes

Komkommer (dun geschild)

(Deze hoeveelheid is zeker genoeg voor 10 broodjes).

Kipfilet koken met wat zout (15 minuten).
Afgieten en de kip uitpluizen.
Uien en pepers in olie frituren. Doe er de uitgeperste knoflook bij.Doe er dan de basterdsuiker en de ketjap bij.
Moet een soort papje worden.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Kentjur toevoegen.
Doe de kip erbij en laat dit nog even 10 minuten smoren.

Bak intussen de afbakbroodjes.

Doe het kipmengsel royaal op de broodjes en leg er wat dunne plakken komkommer op.

Uiteraard kan je ook de kip met rijst eten ipv op een broodje.
Maar pas op. Tis erg lekker!!!

1 Reactie

  • Reactie link Janny Akkerman donderdag 07 juli 2011 20:02 geplaatst door Janny Akkerman

    Ariane, heel erg bedankt voor het plaatsen van dit recept.
    ik ga het zeker een keer maken.
    groetjes, janny

Reageer

mentale dieet plan