Home Hoofdgerechten Oosterse (wok)schotels Paprika en kip in oosterse honingsaus

Paprika en kip in oosterse honingsaus

door  Janny Akkerman

ingrediënten:

1 rode paprika
1 groene paprika
2 bosuitjes
zakje garneeramandelen
300 gram kipfilet
1 theel gemalen koriander
1 theel gemberpoeder
4eetl zonnebloemolie
2 eetl honing
2 eetl sojasaus
2 eetl droge sherry
zout en versgemalen peper


bereiding

paprika in reepjes snijden.
bosuitje in lange schuine plakken snijden
amandelen halveren
kipfilet in dunne reepjes snijden
helft van koriander en gemberpoeder erdoor doen.

wok op matig vuur verhitten.
amandel al omscheppend licht goudbruin roosteren
en uit de wok halen
in wok helft van de olie verhitten en de kipreepjes in 2 minuten rondom bruin bakken. op smaak brengen met zout en peper en uit de wok scheppen
rest van de olie verhitten en paprikareepjes in een paar minuten knapperig gaar roerbakken
bosui de laatste 30 seconden meebakken en vuur temperen.
rest van koriander en gemberpoeder door paprika scheppen.
kip , amandelen, honing, sojasaus, sherry en 2 eetl water toevoegen. al roerend aan de kook brengen.
serveren met mie of rijst.

Reageer

mentale dieet plan