Home Hoofdgerechten Oosterse (wok)schotels Spitskool met rijst en biefstukreepjes

Spitskool met rijst en biefstukreepjes

door  Barry
  • spitskool, grof gesneden
  • biefstukreepjes (125 gr pp)
  • rijst
  • knoflook
  • zout, peper, kerriepoeder
  • ketjap, chilisaus en/of andere woksaus

Dit gerecht is gezond, eenvoudig te maken en heel snel klaar. Super geschikt dus voor de drukke doordeweekse dag!

Kook de rijst zoals je gewend bent.
Tip: Voeg wat knoflook en bouillon toe aan het kookwater voor een extra volle smaak aan je rijst.

Verhit olie in de wok. Snijd de spitskool en gooi het in de wok. Voeg de kerrie en andere kruiden toe en breng het op smaak met zout en peper. Laat het niet te gaar en slap worden, vijf minuten wokken is meer dan genoeg.

Schep de groente uit je pan. Bak de biefstukreepjes er kort in, voeg knoflook, zout en peper toe. Giet de groente er weer bij en wok het geheel nog een minuutje met wat ketjap op woksaus erbij.

Meer recepten in deze categorie: Paprika en kip in oosterse honingsaus »

1 Reactie

  • Reactie link JaimiKarCic dinsdag 26 april 2011 20:54 geplaatst door JaimiKarCic

    Lees het hele blog, pretty good

Reageer

mentale dieet plan