Home Bijgerechten zelf knoflooksaus maken

zelf knoflooksaus maken

door  Bas
  • 1/2 eetlepel cognac of citroensap
  • 1/2 tot 1 theelepel suiker
  • 3 knoflooktenen (of meer)
  • 125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook)
  • 1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie)
  • zout, peper
  • Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron)
  • Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap.
  • Meng creme fraiche, mayonaise en kruiden erdoor.
  • Naar smaak zout en peper toevoegen.

Reageer

mentale dieet plan