Home Bijgerechten bladerdeegpastei met ham

bladerdeegpastei met ham

door  Janny Akkerman

Ingrediënten

 

6 plakjes bladerdeeg

1 ui

1 teentje knofloook

1 courgette

1 bosje peterselie (of uit een potje)

een paar takjes tijm (of uit een potje)

250 g crème fraîche

1 ei

zout en peper

12 dunne plakjes gekookte ham

eventueel wat blaadjes, sla en kerstomaten als garnering

bakpapier

bereiding

 

 

leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier om ze te laten ontdooien

pel en snipper de ui en de knoflook

was de courgette en snijd in blokjes

was en hak de kruiden

roer de crème fraîche, het ei, de ui, de knoflook en de kruiden en de courgette door elkaar

breng op smaak met zout en peper

klap de randen van de deegplakjes iets naar binnen

verdeel de courgetteroom over de bakjes

bak ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden)

leg op de helfty van de baktijd op elk pasteitje 2 plakjes ham.

garneer met tomaatjes, sla en peterselie.

Reageer

mentale dieet plan